Marcel & Astarte

De keuken van Italiaanse origine: ingetogen chique, verfijnd en functioneel. 

Marcel en Astarte zijn Italië fanaten. Toen zij de kans kregen hun woning uit te bouwen, met meerdere meters te verlengen, werd het daarmee mogelijk de kookliefhebberij karakter te geven. Het werd deze prachtige Italiaanse keuken. 

Astarte geeft aan: “we wilden graag de keuken als het hart van het huis toen we gingen verbouwen”; de centrale ruimte waarin het leven zich grotendeels afspeelt. En zo is het ook geworden. De keuken is zo’n uitnodigende, sfeervolle plek geworden dat er altijd wel iemand aan de bar zit. 

Dus aan het kookeiland, dat meerdere functies verenigd in een keukenmeubel. Uitgevoerd in het prachtige Fenix Nano black met houtmotief accenten in gerookt eiken. Het werkblad in Silestone composiet Raven. De Bora inductieplaat sluit er met zijn design prachtig bij aan. Alle benodigde aansluitingen zitten verwerkt onder het eiland, die fraai rondom is afgewerkt.

Huiselijk gevoel
Het eiland, dat eigenlijk een kookeiland, spoeleiland en bar ineen is, was het uitgangspunt voor het verdere keukenontwerp. “We wilden erg graag een wijnkast. Het werd een wijnbar. Dat hebben we in samenwerking met Poortman Keukens uitgewerkt”, vertelt Astarte. Omdat het één grote ruimte is, en door het ontwerp de routing optimaal, was daar ruimte voor. Dat maakt het nog fraaier en completer. Alles op één plek. Voor het optimale huiselijke gevoel”. 

Een warme donkere uitstraling en een strak design kunnen prima samengaan, dat maakt deze keuken ingetogen chique. Dat is wat ik altijd nastreef. De donkere fronten, de mooie lijnen van de keuken en de apparatuur (dubbele ovens) springen in het oog en de frisse kleur op de muren enerzijds en het buitengevoel van de grote schuifpui anderzijds dragen bij aan een bijzonder sfeervolle ambiance.

Wastoren
“Nu we toch alles goed aanpakken, willen we óók wel graag de wasmachine en wasdroger op werkhoogte, hoe ideaal is dat?”, vertelde Marcel me tijdens de verbouwing. We hebben er gelijk werk van gemaakt zodat alles in één keer gerealiseerd kon. Wil je in de kleur / materiaal van de keuken of wel bijpassend maar toch net even anders. We maken o.a. de bijkeuken, wasruimte geheel naar wens. Met uiteraard praktische oplossingen en voldoende opbergruimte.