Gees & Wytze

Wat een witte keuken moest worden, werd een warme keuken “Grand Café” keuken. 

Wat is dat toch iedere keer weer mooi, een statige woning met uitnodigend bordes, en éénmaal binnen een prachtig hoog ornamenten plafond. In dit prachtige karakteristieke pand aan de grachten van Leeuwarden, staat deze keuken te pronken. Gees geeft aan: “Deze keukenuitvoering was niet echt mijn eerste keuze, ik had een witte lichte keuken voor ogen, ik moest wel even óm”. 

Tijdens het eerste bezoek, nadat ik alles had beluisterd, was mijn eerste ingeving zeker niet wit. Dat zou het stijlvolle karakter van de woning en interieur en de nieuwe keuken niet ten goede komen. Ik dacht steeds maar aan hoe er gewoond, geleefd wordt, en aan de altijd even spontane bezoeken van vrienden van het gezin. Het mocht wel wat spannender, ik had een wat meer uitnodigende keuken voor ogen, een soort van “Grand Café” keuken. Wytze was gelijk óm, Gees had nog even nodig, maar één gesprek verder werd het ontwerp gepresenteerd en mochten we deze smaakvolle combinatie van bestaande elementen combineren met de donkere charcoal houtmotief keuken. “Deze droomkeuken staat!”

Composiet werkblad waar je op kunt zitten 

Gees & Wytze wisten verder precies wat ze wilden toen ze aan de slag gingen met Poortman Keukens. “Het fornuis moet blijven en de koelkast, die moet ruim en vrijstaand. Én, ik wil graag een werkblad waar ik op kan zitten, bij de bar!” geeft Gees aan. “Corjan kwam met Silestone Raven. Mooi, stoer en chique. En gemakkelijk in het onderhoud, zoals de hele keuken, dat is ook fijn.” De keuken is gelegen op het noorden, dus goed licht is dan ook belangrijk. Dus voorzagen we ook in het lichtadvies en realiseerden het lichtplan. Van keukendemontage, omleggen van de leidingen, aanpassen meterkast, stukadoor, alles werd van A tot Z door Poortman Keukens geregeld.

De wijnkast in de bar
“Mijn broer had al twee keer eerder een keuken bij Poortman Keukens gekocht. Die vonden we erg mooi. Omdat zij een grote witte keuken hebben die wij ook prachtig vinden, was dat voor ons aanleiding dat wij dat ook wilden. Toen Corjan dat anders voorstelde, waren we er snel uit dat dit het moest worden. Ons idee werd verder helemaal naar wens uitgewerkt en we werden op onze wenken bediend. We wilden gewoon een keuken van goede kwaliteit met goede apparatuur erin. Én een bar om aan te zitten.” Om dan alles goed in een passend ontwerp te verwerken, was ik snel over uit. De bar “moet” bij de entree van de keuken komen, mooi bij de authentieke schuifdeur met glas in lood ramen. Een prachtige en uitnodigende sfeer. Het barblad in warm hout, dat staat niet alleen erg mooi, maar is ook prettig als je er met korte mouwen aan zit.
Bij entree van de keuken valt allereerst de bar op voor de open keuken. “Dat is echt wat we wilden”, geeft Wytze aan. “Jelle, onze zoon komt er graag bij zitten. Net als onze andere kinderen. Eigenlijk merken we dat iedereen er graag zit. Een schot in de roos.”