Dirk & Jackeline

Hoogglans wit gecombineerd met een 4mm massief warm gewalst keukenblad

Het is het nieuwe klassiek, een intrigerend kleur-/materiaalspel dat de keuken van Dirk & Jackeline typeert. Binnen het strakke keukendesign is de robuuste houten kastenwand de grote blikvanger. Zelf genieten ze bovenal van alle ruimte en het 180° uitzicht rondom naar buiten die ze vanuit de keuken ervaren.

“Werkruimte, opbergruimte, parkeerruimte; daar begint alles mee”, zegt Jackeline. “een grote koelkast en een grote vriezer in de kastenwand” zegt Dirk. We zetten de wijnkast wel in de bergkast, dus dit is ruimte. “Net als alle bergruimte en parkeerruimte die we in deze keuken hebben. Dit is luxe en comfort en zo heeft alles zijn plek.”

Poortman Keukens
Als je nieuw bouwt, kan je ook de ruimte en indeling naar wens creëren. Voor de invulling ervan lieten Dirk en Jackeline zich adviseren door een styliste. “We wisten al wel dat het een groot kookeiland (werkruimte), met een kastenwand (opbergruimte) en een extra kastenblok (parkeerruimte) bij de bijkeuken moest worden, dat hadden we min of meer al uitgewerkt voor onszelf. 

Voordat we in aanraking kwamen met Poortman Keukens hadden we al een offerte van een andere keukenspecialist die ook robuust houten hoge kasten kon leveren, maar we wilden graag écht robuust. Mede vanwege de diepe nerf in het hout, dat vinden we nog steeds prachtig, hoefden we niet te lang na te denken. Het werd een Poortman Keuken.”

Massief 4mm rvs keukenblad
De hoogglans wit gepolitoerd briljant-lak keuken, is gecombineerd met het elegante maar stoere rvs werkblad. Door deze in massief 4mm dikte uit te voeren, ontstaat een technisch en rank geheel, dat komt de verhoudingen ten goede! Jackeline; “Daar zijn we heel blij mee. Het is keihard maar rvs is redelijk vlekgevoelig. Daar heb ik weer een goedje voor”. 

Het is net een dressoir zo het eiland in de ruimte staat. Dan is inductie-koken met geïntegreerde afzuiging een must-have. Dirk; “wel graag met de luchtafvoer naar buiten, dan laten we dat zo maken.” Even gelukkig zijn ze met de Quooker op het kookeiland, de twee ovens waarvan één met magnetronfunctie en één met combi-stoom brengen het nodige comfort en ogen mooi naast elkaar in de hoge, ingebouwde wand. De vaatwasser is geplaatst in het eiland, lekker praktisch tussen het spoelen en koken in. Dat past prima in het lijnenspel van keuken. Mooi strak belijnd en identiek.

“De keuken is ruim en heel functioneel”, concluderen Dirk & Jackeline tevreden. “En hij is mooi, strak geplaatst door Poortman Keukens. Dat is belangrijk, want als er één deurtje niet recht hangt, verstoord dat het hele plaatje. Het is echt strak uitgevoerd.”