Corjan en Baukje

Corjan & Baukje

De keuken is het hart van de woning

Jaar na jaar realiseert Corjan droomkeukens en meer… voor de opdrachtgevers van Poortman Keukens en Poortman Projects; nu waren Corjan & Baukje zelf aan de beurt. Hun keuken is samen gesteld uit het warme Rovere tinta Marrone met antraciet Opaco Absoluto matlak. Strakke, ranke en functionele belijning met subtiele details, gecombineerd met het werkblad van Silestone Eternal Serena Suede.

Corjan en Baukje hebben in 2017 hun zelfvoorzienende droomhuis laten bouwen. Een schuurwoning te Wiarda. Met daarbij de keuken als hart van de woning. Corjan is keukenontwerper sinds 1997 en weet met ruim 25 jaar ervaring met keuken(s)/-interieurs wel wat mooi is en de mogelijkheden zijn. In hun droomhuis is gekozen voor een modern chique invulling die consequent is doorgevoerd in de woonkamer, kantoor, tv-meubel, badkamer, waskamer… Rust en eenvoud, een krachtige combinatie. 

Vernieuwend in ontwerp en functionaliteit
Baukje geeft aan; “Corjan weet precies wat het beste bij de woning en ons interieur past, dus ik hoefde alleen maar aan te geven welke van de opties ik de mooiste vond en dat is het ook geworden”. De keuken is niet alleen erg mooi, maar ook functioneel en staat prachtig in de ruimte. “Welke apparatuur? Dat is niet moeilijk, wéér een Gaggenau combi-stoomoven met dit keer liefst nog een oven extra en dan met draaispit en pizzasteen, en… pyrolyse, want gemak dient de mens! Ik houd van (uitgebreid) koken en comfort. Gaggenau werkt voor mij het lekkerst, eenvoudige bediening en een perfecte bereiding. Een kind kan de was doen, dus ook onze beide zoons weten de weg in de keuken, ze staan regelmatig zelf te kokkerellen”. 

Onderscheidend in kwaliteit
Om de keuken geheel af te maken met het bijbehorende comfort, kozen Corjan & Baukje voor BORA Professional 2.0 inductie koken met geïntegreerde afzuiging, een grote Liebherr-koelkast met biofresh, de Neff Zeolith-vaatwasser en Combi Quooker Front. “We zijn wijnliefhebbers dus mag de wijnklimaatkast natuurlijk niet ontbreken, die is ook van Liebherr en zit verwerkt in het dressoir. Als Corjan beurs heeft, gaan we meestal samen. Zo ook naar Milaan. Dat is het walhalla voor de mooiste keukens en interieurs. De kleur-/materialencombinatie van onze keuken is op Milaan geïnspireerd, maar heeft Corjan zelf samen gesteld. Het leuke is dan, en daar ben ik best trots op, dat niet veel later designer Vincent van Duysen met een soortgelijke combinatie kwam. Dat is een mooie bevestiging.” 

Opvallend in maatwerk
De keuken bestaat uit een kastenwand met nis met daar tegenover het keukeneiland, met het Silestone werkblad. Die is lichtgrijs, net als de greeplijsten en de plinten. Hierdoor ontstaat eenheid met de vloer en interieur. Het eiland heeft een diepte van 140cm. met het werkblad uit één stuk! De onderkasten zijn extra hoog en extra diep wat meer bergruimte en een lagere plint mogelijk maakt.