Willemine & Timo

De keuken ademt rust, gezelligheid en warmte

Willemine en Timo wonen met hun gezin in de voormalige ouderlijke woning van Willemine. Timo heeft het huis prachtig verbouwd en met veel smaak hebben ze de woning prachtig ingericht. Het valt het beste te omschrijven als modern eclectisch.  Een prachtige mix van authenticiteit en modern. Natuurlijke en aardse kleuren, materialen én met een voorliefde voor de 50-er jaren. 

De op het noorden gelegen moderne Cucinesse keuken bestaat uit een 5,5 meter lang Hi-Macs werkblad die is voorzien van Hi-Macs spoelbak met o.a. vergulde Quooker en Bora PURU kookveld. Maximale werk- en bergruimte, maar de keuken ademt vooral rust en sereniteit in een warm interieur. Gecombineerd met het frisse zacht blauw op de achterwand, en omdat er dusdanig veel licht naar binnen komt, geeft het geheel de keuken een frisse en tijdloze uitstraling.

Bar, eiland
Centraal staat het werkeiland met geïntegreerde bar. Door de uitvoering van beide keukenelementen consequent door te voeren, ontstaat een prachtig ingetogen sereen geheel, die het interieur beter laat spreken.  Timo geeft aan; “ik had mijn vorige keuken ook bij Corjan gekocht en het was voor ons een logische keuze om dat nu weer te doen”. Willemine vult aan; “Corjan denkt goed met je mee en heeft veel gevoel voor hoe je de keuken het interieur laat versterken. Hij luisterde naar onze wensen, liet vervolgens o.a. een sample zien van Hi-Macs zien, dat leek hem wel iets voor ons en dan gecombineerd met prachtig bijpassend matlak. Corjan kijkt naar het geheel, waardoor deze combinatie juist rust geeft en zo perfect tot zijn recht komt. Het is nog mooier geworden dan zo we voor ogen hadden”. 

Keuken als leefruimte
De keuken is één grote leefruimte met o.a. een grote ronde gezinstafel, en ontzettend veel werk- en bergruimte met vrijwel alleen maar grote diepe laden. Nog veel meer bergruimte zit in de plafondhoge, maatwerk kastenwand met daarin o.a. de koelkast en oven. Om het aanzicht chiquer te maken, is de kastenwand uitgevoerd in gerookt houtmotief. Omdat deze “weg valt” tussen de wanden, is deze niet nadrukkelijk aanwezig maar maakt de keuken op harmonieuze wijze af.