Arjette en Hayo

Arjette & Hayo

De tailor made, in RAL-kleur uitgevoerde gelakte keuken, maakt de uitstraling van de keuken fris en open

Het idee was een nieuwe keuken, maar liefst door van twee ruimtes één te maken. Arjette: “Corjan kwam bij ons thuis en zag gelijk de mogelijkheden. Hij dacht overal in mee, tot en met de afstemming met een goede aannemer aan toe. Dat bleek dezelfde aannemer te zijn als waar we zelf aan dachten. Dan zit dat wel goed”. Het plan ontwikkelde zich verder tot een verbouwing. 

Tijdens de verbouwing zijn van twee ruimtes één grote gemaakt, waarmee Arjette en Hayo hun nieuwe keuken realiseerden als verbindende schakel tussen de eetkamer en de rest van de woning. Letterlijk de keuken als verbinding, als doorloop in het huis. En dat in een relatief smalle ruimte. Arjette: “maar we wilden ook graag een bar, hoe dan? Het is een mooie gestrekte keuken geworden, met een bar op het eind, bij het raam, waar het nog lichter is. Alles viel op zijn plek”.

Greeploos

De keuken is speciaal in RAL-kleur gelakt, de bar is voor het contrast in charcoal houtmotief uitgevoerd, zo ook de wandplanken om het lijnenspel te benadrukken. Voor de keuken maakten Arjette en Hayo een afspraak met Corjan, Poortman Keukens. “vrienden van ons waren daar ook geslaagd, en hadden goede ervaringen”, vertelt Arjette. “Wij wilden ook een tailor made keuken en waren bij Corjan Poortman meteen verkocht. Zeer plezierig contact, hij regelde óók de aannemer, was er zelf ook steeds bij en heeft alles van A tot Z geregeld”. 

RAL 9010 bianco sloot het beste aan bij de wensen van Arjette voor een lichte keuken, bijpassend bij de houten vloer. De kleur van de titanium plinten zien we subtiel terug in de greeplijsten achter de fronten. “Wat betreft de keukenapparatuur hebben we ons laten adviseren door Poortman Keukens. Corjan hielp ons de juiste keuze te maken met de indeling en de apparatuur. Een grote wens was de Quooker. We drinken veel thee, dus het is echt een aanwinst”.

Silestone composiet

Vanwege de mooie uitstraling en praktisch gebruik, werd Arjette en Hayo het werkblad geadviseerd in Silestone composiet. Met de keuze zijn ze zeer tevreden. De praktische Bokmerk-achterwand achter het blad bij het koken, maakt het plaatje fraai en compleet. “Onder de bar zit nog een extra kast, ideaal voor glaswerk en servies”.