Maatwerk

“Je leefwijze is onze inspiratie. We worden gedreven door het maken van Jouw keuken,” vertelt Corjan enthousiast. “Daarmee gaan we voorbij aan alles wat standaard is. Hierbij hebben design, functionaliteit en kwaliteit in ons werk altijd een gedeelde eerste plaats. Deze uitgangspunten vertalen we naar een harmonieus en hoogwaardig geheel. Het concept is altijd volledig op de gebruikers afgestemd, en is esthetisch en functioneel een verrijking voor de totale woonbeleving en vormt een perfect geheel, waarin elk element naadloos op elkaar aansluit. Voor ons geldt dat we niet in hokjes, maar in ruimtes en mogelijkheden denken. Daarom denken we veel verder dan de keuken. Iedere uitdaging benaderen we als totaalproject. Op die manier ontstaat een volledig op maat gemaakt conceptplan, dat een belangrijke bijdrage levert aan het gehele woongenot.”

IEDER ONTWERP IS CUSTOM MADE, IDEAAL EN UNIEK

Maatwerk betekent bij Poortman Keukens dat ieder detail op het leven van de gebruiker wordt afgestemd. Elk custom made keukenconcept is een unieke combinatie van vorm & functie, omgeving, materiaal, kleur en afwerking en vertelt het persoonlijke verhaal van de opdrachtgever. Het zijn feitelijk artistiek vormgegeven (kunst)objecten die zodanig zijn vormgegeven dat ze optimaal bij de gebruiker passen. Corjan: “De vorm, functie en maatvoering ontstaan aan de hand van de wensen, de ruimte en het totaalconcept. Niets is standaard. Als productdesigner, ontwikkel ik regelmatig zelf unieke toepassingen voor de merken waarmee wij werken. Die halen wij rechtstreeks uit Italië.”

Baukje: “Inspiratie doen we onder andere op door bezoek aan fabrikanten en de Italiaanse Salone del Mobile. Italianen zijn marktleider op het gebied van design en innovatie. Op die manier denken we verder en prikkelen we onze creativiteit. We denken altijd verder dan trends. Wat we creëren moet tijdloos zijn en ook over twintig jaar nog mooi zijn. Uniek en ideaal. Geen enkele keuken is hetzelfde, net zoals geen enkele klant hetzelfde is. De kwaliteit die we overal neerzetten is de rode draad. Die drang naar een perfect eindresultaat is écht kenmerkend voor Poortman Keukens.”